Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z kapustą"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Cebule obieram, siekam, podsmażam na smalcu na złoty kolor. Dodaję kapustę, smażę na małym ogniu kilka minut. Mieszam z przyprawami, odstawiam, by farsz lekko przestygł.
2 Do mąki wbijam żółtka, dodaję sól i dolewam tyle ciepłej wody, by ciasto odklejało się od rąk. Wyrabiam je, rozwałkowuję na cienki placek. Wycinam w nim kółka. Na każde nakładam farsz i zlepiam brzegi.
Pierogi gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy ok. 5 minut.
Pierogi okraszam prażoną albo podsmażoną cebulą.
Karolina Bojaczuk z Łukowa
70 min • Porcja ok. 210 kcal • Koszt porcji 90 gr • Przepis na 8 porcjiŹródło: Kobieta i życie