Do góry

Dania główne Przepis na:

pierogi z kapustą

pierogi z kapustą

Autor: olo1

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 46

Dodano: 27.01.2011

Odsłon: 1187

polecam

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby umyć,namoczyć na noc.

  2. Kapustę opłukać,poszatkować,posolić.

  3. Grzyby ugotować w wodzie,w której się moczyły,odcedzić,posiekać.

  4. Cebulę obrać i posiekać,wrzucić do rondla,podsmażyć lekko na maśle,dodać kapustę,podlać wywarem,dusić,aż będzie miękka (około 1 godz.)

  5. Odcedzić,posiekać,dodać grzyby,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać.

  6. Z mąki,jajka,soli i ciepłej wody zagnieść ciasto,musi być dość rzadkie,nie za suche.

  7. Podsypać mąkę na stolnicę,rozwałkować,rozwałkować,wyciąć krążki kubkiem.

  8. Na każdym położyć łyżeczkę farszu,zlepić pierożki.

  9. Partiami wrzucać na osolony wrzątek,gotować,aż wypłyną.

  10. Podawać polane masłem ze zrumienioną cebulą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń