Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 713 Ocena: 44909

Dodano:

Odsłon: 14148

Wigilijne... do barszczu

Składniki

  • Ciasto na pierogi: mąka 30 dkg, 2 jajka, woda 200- 300 ml, szczypta soli
  • Farsz: ugotowane, suszone grzyby 5 dkg; 30 dkg kiszonej kapusty; cebula 1 szt; olej; sól; pieprz; cukier
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pokrojone grzyby i kiszoną kapustę. Wszystkie składniki wymieszać, smażyć przez chwilę. Farsz doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.

    Z mąki, jajek, wody i odrobiny soli zarobić ciasto na pierogi. Wodę dodawać stopniowo, w zależności od potrzeby. Gotowe ciasto rozwałkować, wykrawać krążki. Na każdy nakładać porcję farszu i dokładnie zlepiać brzegi. Pierogi gotować kilka minut, w lekko osolonej wodzie.

    SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 17 grudnia 2013 Dziękuję wszystkim za komentarze. Sama już nie mogę się doczekać Wigilii... Super czas:-)

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helen4 17 grudnia 2013 już się mogę doczekać kiedy zacznę robić te smakołyki!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helen4 17 grudnia 2013 lubię takie!!! ale spróbujcie ze świeżą kapustką!!! no do tego grzybki oczywiście! a wywar do barszczyku!!! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń