Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kapustą i grzybami"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 285
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 285
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Składniki
Grzyby namocz na noc w 1/2 litra wody, następnie ugotuj. Kapustę zalej wywarem z grzybów, dodaj 1-2 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu i ziele angielskie. Gotuj ok. 30 minut.
Cebule obierz, posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj posiekane grzyby, wymieszaj. Smaż chwilę, dodaj sól, pieprz i utarty jałowiec do smaku. Mieszając, odparuj i przestudź. Dodaj 2 ugotowane i posiekane jajka.
Z mąki, 1 jajka, 1/2 szklanki gorącej wody oraz szczypty soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj je. Szklanką wykrawaj kółka, nakładaj porcje farszu i mocno sklejaj brzegi. Pierogi wkładaj do rondla z resztą rozgrzanego oleju, smaż na jasnozłoty kolor.Źródło: Świat kobiety