Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 68

Dodano:

Odsłon: 3320

Miękkie elastyczne ciasto

Składniki

  • mąka, 3 szklanki
  • woda gorąca, 3/4 szklanki
  • WODA ZIMNA, 1/4 szklanki
  • jajka, 2
  • kapusta kiszona, 1kg
  • grzyby suszone, 2 garści
  • cebula, 1
  • Bułka tarta, 2 łyżki
  • sol pieprz
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować kapustę z grzybami do miękkości odcedzić odsączyć zmielić.Cebulę podsmażyć dodać do kapusty wraz z jajkiem i bułka tartą,przyprawić do smaku wymieszać.

  2. Mąkę wsypać do miski dodać 1 jajko i obie wody wymieszać łyżką do połączenia składników.Następnie przełożyć na stolnicę i dobrze wyrobić.Rozwałkować wyciąć kółka nałożyć farsz skleić.

  3. Pierogi wrzucać na osolony wrzątek gotować około 3min od wypłynięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń