Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kapustą jak u mamy"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7988
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7988
Składniki
Do przesianej przez sito mąki pszennej wbij jajko, dodaj letnią wodę i odrobinę soli. Dokładnie zagnieć ciasto, przykryj je ściereczką, aby nie wyschło. Odłóż na godzinę.
Kapustę drobno pokrój, odciśnij z soku i ugotuj. Kiedy będzie miękka, odsącz na sicie i odciśnij.
Na rozgrzaną patelnię wlej olej.
Zeszklij posiekaną cebulę, dorzuć kapustę i dopraw solą z pieprzem. Duś 15 minut.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Na każde nałóż po porcji farszu, zlep i ugotuj.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: trudneŹródło: Telemax