Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z kaszą"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 45
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 45
Składniki
Zrób zaczyn z mąki, ciepłego mleka i drożdży roztartych z cukrem. Dodaj stopione, wystudzone masło i sól. Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Ziemniaki ugotuj, przepuść przez praskę. Kaszę sparz, wymieszaj z ziemniakami, pokrojonymi śliwkami i podsmażoną na smalcu cebulą. Wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj. Wytnij krążki, nałóż po porcji farszu i zlep. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp majerankiem.
Piecz 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Telemax