Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z kiełbasą"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Składniki
Farsz: bób ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i zmiksuj. Kiełbasę (np. chorizo) pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na małej ilości oleju (kawałek kiełbasy odłóż do posypania pierożków). Dodaj do bobu, wymieszaj, przypraw farsz.
Ciasto: z podanych składników zagnieć elastyczne ciasto. Partiami rozwałkuj. Wytnij szklanką małe krążki. Na każdy nałóż trochę farszu, mocno zlep brzegi.
Zagotuj garnek osolonej wody. Partiami wrzucaj pierożki (nie przykrywaj garnka). Gotuj 3 minuty od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową.
Cebulę pokrój, podsmaż na oleju razem z kiełbasą. Polej pierożki. Smaczne są także podsmażone.
czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie