Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kurkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 105
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 105
Składniki
Grzyby opłucz, przebierz. Pokrój w kostkę. Cebule pokrój, usmaż na maśle. Dodaj grzyby, smaż 15 minut, mieszając. Posyp solą i pieprzem. Mąkę przesiej, zalej wrzątkiem, wymieszaj łyżką. Zalej zimną wodą, dodaj łyżeczkę masła, zagnieć ciasto. Odłóż je na pół godziny przykryte czystą ściereczką w ciepłe miejsce.
Rozwałkuj ciasto, wycinaj szklanką krążki. Nakładaj farsz, zaklejaj, gotuj w osolonej wodzie. Potem smaż pierogi na oleju. Przed podaniem posyp rozmarynem.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień