Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kurkami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 126
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9249
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 126
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9249
Składniki
Wszystkie kurki opłucz, wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 10 minut. Przełóż na sito, ale pozostaw wywar. Gdy przestygną, 2/3 porcji drobno posiekaj, a 1/3 pokrój.
Cebulę obierz i posiekaj. Przesmaż na oleju na złoty kolor.
Dodaj do posiekanych kurek. Wsyp bułkę tartą, sól i pieprz. Wymieszaj. Farszem nadziewaj pierogi.
Gotuj w lekko osolonej wodzie, na małym ogniu 5 minut od wypłynięcia.
Przygotuj sos: do wywaru z kurek dodaj śmietanę, żółty ser oraz mąkę. Wymieszaj. Gotuj na małym ogniu ok. 4 minut. Dopraw. Dodaj odłożone kurki.
Sos przełóż na talerz i wyłóż pierogi.
Czas: ok. 60 minut Poziom: średni Sztuki: 30, 110 kcal/sztukaŹródło: Tele Tydzień