Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem.

Pierogi z mięsem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 177

Dodano:

Odsłon: 7275

pożywne i bardzo smaczne

Składniki

  • 30 dg serc drobiowych
  • 30 dg żołądków drobiowych
  • 30 dg wątróbki drobiowej
  • 30 dg pieczarek
  • 2 cebule, 3 zabki czosnku
  • sól, pieprz,
  • Ciasto: 3 szkl mąki, szkl dobrze ciepłej wody, łyżka oleju
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. ugotować pieczarki, żołądki, serca i wątróbkę,
    przepuścić przez maszynkę z pozostałymi składnikami
    doprawić do smaku

  2. z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto
    można rozwałkować ale ja robię kuleczki i w palcach je formuję
    nakładać farsz w ilości jaka się zmieści na ciasto
    gotować w osolonej wodzie aż do wypłynięcia na powierzchnię
    podawać można z cebulka przesmażona na złoty kolor

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub26 29 września 2013 Takie pierogi są bardzo smaczne, ode mnie "kciuk"

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń