Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3245

Dodano: 08.11.2010

Odsłon: 13173

To mój sposób na zrobienie czegoś z mięska które zostaje mi z zup:)

Składniki

  • mięso gotowane, ja używam mięska które zostaje mi np z niedzielnego roso
  • cebula
  • mąka
  • woda
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięsko przekręcamy przez maszynkę.

  2. Cebulkę rumienimy na oliwie i dodajemy do skreconego mięska.

  3. wszystko razem mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą. Mamy gotowy farsz.

  4. Z mąki (ja używam takiej do pierogów Lubelli) i letniej wody zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cieniutki placek.

  5. Przyrządem do pierożków lub szklanką wykrawamy w placku kółka i na każde nakładamy farsz.

  6. Zlepiamy pierożki i gotujemy w osolonej wodzi.

  7. SMACZNEGO.

  8. Bardzo dobrze smakuja polane stopionym masłem i cebulka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tolada 21 stycznia 2014 Przepis kulinarny musi zawierac dokładne ilosci uzytych składników... Kiedy tego brak, to taki przepis jest po prostu do niczego...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 16 listopada 2010 farsz można robić wedłud własnego uznania. Ja robie z mielonego miesa ale z poszatkowanego tez pewnie beda dobre. Ja robie zawsze wieksze ilosci i zamrazam wiec z kilograma maki a wody tyle aby wyrobic gładkie ciasto. Nie da sie tak dokładnie napisac w przepisie. Podczas robienia ciasta wychodzi ile wody potrzeba.

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magenta 15 listopada 2010 Ile maki? Ile wody? Mieso moze byc tez posiatkowane dobniutenko, czy musi byc mielone?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń