Do góry

Dania główne Przepis na:

pierogi z mięsem

pierogi z mięsem

Autor: ilonka5035

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 17

Dodano: 25.04.2012

Odsłon: 5425

domowe pierogi

Składniki

  • 500 gr mąki
  • woda o temp 50 stopni C
  • jajko ale nie koniecznie
  • sól pół łyżeczki
  • rostopione zimne masło 50gr
  • przepis na farsz mięsny!!!
  • 70 dag ugotowanej wieprzowiny np karkóki lub łopatki
  • 700 gr miesa wołowego
  • 2 cebule
  • szszklanka wywaru z którego sie gotowało mięso
  • 2 ugotowane marchewki
  • przyprawy takie jak : wegeta,pieprz ziołowy pół łyzeczki majeranku,ew pieprz czarny i sól
  • oliwa
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki wody soli masła robimy ciasto!!!

  2. farsz: mięso mielimy przez maszynkę cebule kroimy grubo i przesamzamy na patelni oraz mielimy do mięsa cebulę i marchewkę i przyprawy jezeli mięso jest zbyt suche wlewamy bulion w którym mięso sie gotowało farsz dokładnie wyrabiamy .nastęwpnie rozgrzewamy patelnie i smazymy przygotowany farsz kiedy ostygn ie zagniatamy pierogi i gotowe mozna polac smazoną cebulkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń