Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z miesem i pieczarkami

Pierogi z miesem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 363

Dodano:

Odsłon: 15030

bardzo dobre:)

Składniki

  • maka tortowa, 0,5kg
  • maka ziemniaczana, 3lyzki
  • olej, 2lyzki
  • ciepla woda, 0,5szkl
  • mleko cieple, 1szkl
  • szczypta soli
  • mieso mielone, 40gram-50gram
  • pieczarki, 5-6szt
  • cebula, 1-2
  • olej do smazenia, kilka kropli
  • sol,pieprz,czosnek,jajko,majeranek(jakie kto lubi przyprawy)
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W przesianej mące tortowej i ziemniaczanej zrobić wgłębienie, wlać olej. Mleko i wodę wymieszać w jednym garnczku i wlać do mąki, dodać sól. Zagnieść ciasto. Rozwałkować cieniutko i powycinać krążki.

  2. Mieso mielone doprawic przyprawami i jajkiem i dobrze wymieszac,podsmazyc.Pieczarki pokroic drobno i podsmazyc,dodac do miesa gotowy farsz nakladac lyzeczka na gotowy krazek i sklejac.Cebule pokroic w kostke i podsmazyc.Tak gotowe pierogi ugotowac w osolonej i gotujacej sie wodzie.Podsmazona cebule nalozyc na ugotowane pierogi zycze smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ania541984 01 kwietnia 2011 oj bo sie pomylilam przepraszam mialo byc 0,5kg miesa mielonego juz poprawiam:)

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

katarina9944 01 kwietnia 2011 40-50 gram to jest 5-6 dkg trochę mało tego farszu.....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń