Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z mięsem na kapuście"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 33
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 33
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Składniki
Bułkę namoczyć. Mięso zemleć razem z cebulą i odciśniętą bułką. Wszystko wyrobić z jajkiem i doprawić.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać farszem i zlepiać. Wrzucać na osolony wrzątek, gotować 5-7 minut od wypłynięcia.
Kapustę poszatkować. Na 2 łyżkach masła zeszklić cebulę, dodać kapustę, oprószyć solą i pieprzem. Chwilę smażyć, podlać wodą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koper i zagęścić zasmażką przygotowaną z pozostałego masła i mąki. Pierogi podawać na kapuście i z przesmażonymi plastrami boczku.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium