Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem na kapuście

Pierogi z mięsem na kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z mięsem na kapuście"

Składniki

  • 50 dag mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju. 50 dag mieszanego gotowanego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz. Dodatkowo: 1/2 główki białej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 pęczek koperku
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • kilka plastrów wędzonego boczku
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyć. Mięso zemleć razem z cebulą i odciśniętą bułką. Wszystko wyrobić z jajkiem i doprawić.

  2. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać farszem i zlepiać. Wrzucać na osolony wrzątek, gotować 5-7 minut od wypłynięcia.

  3. Kapustę poszatkować. Na 2 łyżkach masła zeszklić cebulę, dodać kapustę, oprószyć solą i pieprzem. Chwilę smażyć, podlać wodą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koper i zagęścić zasmażką przygotowaną z pozostałego masła i mąki. Pierogi podawać na kapuście i z przesmażonymi plastrami boczku.

  4. ok. 90 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń