Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem po rosole

Pierogi z mięsem po rosole

Autor:

Przepisów i artykułów: 2105 Ocena: 47076

Dodano:

Odsłon: 7347

Świetne eko składniki od Spiżarni kolejny dzień przetwarzamy. Niedziela, przepyszny rosół. Poniedziałek, jak w poniedziałek, idealna pomidorowa z ryżem. Środa pierogi z farszem <3 O tak <3

Składniki

  • 500 g mięsa z rosołu
  • warzywa z rosołu
  • warzywa z rosołu
  • sól, pieprz
  • Ciasto:
  • 300 g mąki
  • 250 ml wrzątku
  • 1 łyżka masła
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Mięso i warzywa z rosołu mielimy na dużych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę. Całość wyrabiamy. Jeśli uznamy, że masa jest za sucha i kruszy się, to regulujcie ją wrzątkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę.
    Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto.
    Na środek każdego kółka kładziemy farsz, pierogi zlepiamy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.
    Podajemy z ulubioną omastą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 13 grudnia 2018 Uwielbiam wszystkie pierożki, z mięsem, serem, owocami.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 12 grudnia 2018 Też tak robię,podwójna korzyść, rosół i drugie danie.:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasia882 12 grudnia 2018 ciekawe rozwiązanie ;) Następnym razem też zrobie pierogi.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń