Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z Mięsem, Spinakiem i Jajecznica

Pierogi z Mięsem, Spinakiem i Jajecznica

Autor: malta14

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1393

Dodano: 21.04.2011

Odsłon: 1304

Mnie smakuje z szpinakiem i jajecznica / proszę spróbować.

Składniki

  • CIASTO PIEROGOWE
  • mąki, 500 gr.
  • jajko, 1 szt.
  • szklanka ciepłej wody, 1
  • łyżki oleju, 2
  • odrobina soli
  • FARSZ
  • mięsa mielonego ( wołowego ), 500 gr.
  • cebula, 1 szt.
  • ząbki czosnku, 2 szt.
  • jajka, 2 szt.
  • vegeta
  • majeranek
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► CIASTO PIEROGOWE : Mąka, olej, jajko, woda - zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek. ► FARSZ : Mięso z rosołu zmielić, cebulę z czosnkiem zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Do masy mięsnej wbić jajko, dodać przyprawy i / dokładnie wymieszać /. ► Wykrawać szklanką krążki, nałożyć farsz mięsny i zlepić dokładnie brzegi. Wrzucać pierogi partiami do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem 2 łyżek oleju. Od chwili wypłynięcia gotować jeszcze około 5 minut, gotować na małym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malta14 22 kwietnia 2011 Pwiedz helen4 Ty mi tylko pochlebiasz he he pomimo to ciesze sie z Twoich wpisow

21 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helen4 22 kwietnia 2011 człowieku! Ty mnie wykończysz tymi przepisami!!! Już więcej nie czytam, bo się zakrztuszę ślinką tak to wszystko smakowicie wygląda, a pewnie i smakuje!!

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń