Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z pieczarkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 45
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 45
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmiel. Dodaj obie mąki, jajka, szczyptę soli. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj, wytnij duże krążki.
Uduś na maśle pokrojoną cebulę, pieczarki. Przypraw. Porcje farszu nakładaj na krążki. Mocno zlep brzegi. Pierogi obtocz w jajku i bułce tarce. Usmaż na oleju.
Podgrzej śmietanę. Dodaj natkę. Przypraw sos do smaku, polej gorące pierogi.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Bella Relaks