Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z pieczarkami i kapustą

Pierogi z pieczarkami i kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1423

Dodano:

Odsłon: 7655

Pierogi to jedno z moich ulubionych dań.Polecam!

Składniki

  • CiastCiasto na pierogi:0,5 kg mąki,
  • 1 jajko
  • 1łyżka oleju
  • 1,5 łyżki śmietany kwaśnej
  • 150 ml. ciepłej wody
  • szczypta soli
  • Farsz: 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 250 g kapusty
  • 1 łyżka oleju
  • sól,pieprz i łyżeczka majeranku.
  • Dodatkowo: 1 łyżka oleju,cebula
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z podanych składników wyrobić ciasto,odstawić przykryte ściereczką na około 15 min.
    Ciasto rozwałkować cienko,wycinać szklanką , na środek nakładać farsz i zalepiać.

  2. Pieczarki obrać i pokroić.
    Cebulę obrać i pokroić drobniutko.
    Kapustę poszatkować i zagotować,aby była miękka.
    Na patelni podgrzać olej,dodać pieczarki i cebulę.Podusić do miękkości,następnie dodać kapustę i doprawić do smaku.
    Pierogi po wypłynięciu gotować ok.2-3 min.
    Podawać okraszone cebulką.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 03 marca 2015 Robię z kapustą i pieczarkami z przewagą kapusty, wyobrażam sobie jak Twoje muszą smakować gdzie jest więcej pieczarek :) Na pewno wykorzystam, pozdrawiam :) Odpowiedzi: 2 ▼

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń