Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z płuckami

Pierogi z płuckami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 927

Dodano:

Odsłon: 31306

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Płuca dobrze wypłukać, ugotować do miękkości z zielem angielskim i liściem laurowym. Cebule zeszklić i udusić na maśle, zmielić z płucami, bardzo drobno. Zmielone płucka obsmażyć na patelni, tak, aby odparowała woda, ale nie całkiem. Po obsmażeniu dodać bułkę, majeranek, jajko, sól i pieprz, wszystko wymieszać. Ulepić pierogi. Przepis na ciasto dodam w następnym przepisie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kermeet 29 września 2011 Bardzo lubię takie pierogi ( moja babcia takie robiła jak byłem mały), chociaż dosyć długo się je robi.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monia32 28 września 2011 mniam... już czuję ten smak, do ulubinych:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń