Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z serem

Pierogi z serem

Autor: Zielka

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 4

Dodano: 02.06.2012

Odsłon: 2168

Bardzo prosty przepis na pyszne pierogi z serem. Z przepisu wychodzi około 60 pierogów.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: mieszamy mąkę, wodę, masło sól i żółtka i ugniatamy do jednolitej masy. Wałkujemy na grubość pożądaną (ja lubię cieńsze więc wałkuje mniej więcej na 4mm), wycinamy kółeczka.

  2. Farsz: wrzucamy twaróg do miski dodajemy cukier wanilinowy i biały. Jogurtu dodajemy taka ilość aby twaróg nie był za rzadki. Musi być ubity. Najlepiej smakować co jakiś czas czy na pewno cukru jest wystarczająca ilość.

  3. Farsz nakładamy na wycięte krążki zamykamy i wrzucamy do gotującej osolonej wody. Wyciągamy pierogi gdy już chwile pływają. Ja podaje pierogi polane śmietaną kremówką posypane cukrem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 19 czerwca 2012 Ale narobiłaś mi smaka na te pierożki już dawno takich nie robiłam,lubię polane stopionym masełkiem to moje smaki z dzieciństwa.masz ode mnie 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń