Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z soczewicą"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Soczewicę ugotuj, obraną cebulę podsmaż, szczypior posiekaj, a ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Połącz ze sobą wszystkie farszu, dopraw je do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Mąkę zagnieć z wodą i oliwą. Po rozwałkowaniu wytnij koła, nałóż na nie farsz i zlep.
Gotuj pierogi we wrzątku 3 minuty od czasu wypłynięcia.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 360
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV