Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z soczewicą"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 161
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 211
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 161
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 211
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
<strong> Przepis przysłała Aneta Palka ze Słupska</strong>
Farsz: soczewicę gotuj 5 minut w lekko osolonym wrzątku (a naj lepiej na parze). Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Ostudź. Zmiksuj z białym serem i soczewicą, przypraw solą i pieprzem.
Ciasto: mąkę zagnieć z olejem i szczyptą soli, wlewając szklankę ciepłej wody (ciasto powinno być elastyczne). Rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Na środku każdego ułóż farsz, zlep brzegi.
Pierogi włóż do lekko osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, zamieszaj, gotuj jeszcze 2 minuty.Źródło: Chwila dla Ciebie