Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z suszonymi grzybami.

Pierogi z suszonymi grzybami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 727 Ocena: 13675

Dodano:

Odsłon: 680

Pierogi do barszczu lub podsmażane na maśle..serdecznie polecam:)

Składniki

  • grzyby suszone,kozaki,podgrzybki,prawdziwki 4 garści
  • cebula 1 duża pieprz i sól
  • masło 1,5 kostki
  • mąka 70dkg
  • woda gorąca 500-550ml
  • jajko
  • szczypta soli
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby ugotować 40min.
    Zmielić.
    Cebulę pokrojoną w kostkę zrumienić na maśle,dodać zmielone grzyby i smażyć do odparowania wody.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  2. Wyrobione ciasto cienko rozwałkować ,okroić w kwadraty,kłaść farsz i zlepiać.
    Ułożyć na ściereczce.

    Na gotującą wodę wrzucać pierogi i gotować 3 min.od momentu wypłynięcia.
    Polać zrumienionym masłem.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń