Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z tartymi ziemniakami

Pierogi z tartymi ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2288 Ocena: 14365

Dodano:

Odsłon: 2685

Wyborne pierogi na obiad.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie nadzienia:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce razem z cebulą, przyprawić do smaku i smażyć na oleju około 20 minut cały czas mieszając.
    Wykonanie ciasta:
    Z podanych składników zagnieść ciasto z dodatkiem ciepłej wody i rozpuszczonym masłem.
    Wykonanie pierogów:
    Ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać szklanką krążki, nakładać ziemniaczany farsz i dokładnie zlepiać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać polane przysmażoną cebulką lub skwarkami z wędzonki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń