Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z truskawkami

Pierogi z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 363

Dodano:

Odsłon: 9594

Ciasto nieprawdopodobnie puszyste i kleiste:)

Składniki

  • maka tortowa, 0,5kg
  • maka ziemniaczana, 3lyzki
  • olej, 2lyzki
  • ciepla woda, 0,5szkl
  • mleko cieple, 1szkl
  • szczypta soli
  • owoce ja dodalam akurat truskawki, 1op.
  • cukier, kilka lyzek
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W przesianej mące tortowej i ziemniaczanej zrobić wgłębienie, wlać olej.

  2. Mleko i wodę wymieszać w jednym garnczku i wlać do mąki, dodać sól.

  3. Zagnieść ciasto. Rozwałkować cieniutko i powycinać krążki. Faszerować wszystkim co dobre:)Ja dodalam truskawki plus pol lyzeczki cukru.

  4. Do osolonej i gotujacej sie wody wrzucic gotowe pierogi gotowac przez chwile.Tak gotowe pierogi mozna podawac ze smietanka:)mmm pychotka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń