Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z truskawkami, serkiem , miętą

Pierogi z truskawkami, serkiem , miętą

Autor:

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 763

Dodano:

Odsłon: 1857

orginalne i smaczne

Składniki

  • mąka, 50 dkg
  • truskawki lub inne owoce, 20 dkg
  • serek mascarpone , lub wiejski ziarnisty, 1op.
  • parę listków mięty, pieprz, cukier
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Robimy ciasto pierogowe, tzn.wysypujemy mąkę na stolnicę i wlewamy gorącą wodę i zagniatamy, po wyrobieniu odstawiamy ciasto aby odpoczeło.

  2. W tym czasie robimy farsz ; dodajemy do miski pokrojone w kostkę truskawki, dajemy serek, miętę pokrojoną , trochę pieprzu i cukru do smaku.

  3. Rozwałkujemy ciasto i robimy pierogi. Wrzucamy na gotującą się wodę , po wypłynięciu gotujemy 2-3 min. I to wszystko.Pierogi polałam koktailem truskawkowym i posypałam cukrem, można polać śmietaną , lub masłem , jak kto lubi.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń