Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z wiśniami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Wiśnie pokrój, posyp mąką i cukrem. Odstaw do lodówki. Mąkę połącz z kefirem, jajkiem, solą i cukrem. Wymieszaj i zagnieć na gładkie ciasto. Następnie zawiń je w folię i włóż na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie podziel ciasto na 4 części i uformuj rulony. Pokrój jak na kopytka. Powstałe kluski spłaszcz i rozwałkuj na cienkie placki. Na każdy wyłóż łyżkę owocowego farszu i sklej.
Doprowadź w garnku wodę do wrzenia, wsyp po łyżce soli i cukru. Wrzuć pierogi i gotuj, aż wypłyną. Danie udekoruj wiśniami i podawaj ze słodką śmietanką.Źródło: Na żywo