Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi są naprawde przepyszne :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Składniki
mąke ,jajko za pomocą wody zagniatać jak na ciasto pierogowe dodać szczypte soli nastepnie wałkować i wykroić. płaty wypłukać albo w wodzie przegotowanej albo przez 15min, tzrymac w miseczcze z sokiem z cytryny po czym dopiero wypłukać bardzo drobno pokroić w kosteczkę. formować pierogi uzywając śledzi jako farszu nie trzeba doprawiac chyba że ktoś lubi mocniejsze smaki. pierogi ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy gdy wypłyna na wierzch wyciagnąć odcedzić podawać z przysmażoną cebulką są świetne warto spróbować:)