Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze szpinakiem

Autor: breezy

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 35

Dodano: 20.05.2010

Odsłon: 8518

smaczne;)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto na pierogi (maka, woda, sol) zagniatamy wg wlasnego przepisu.

  2. Pieczarki i cebule kroimy w drobną kosteczkę (kilka pieczarek odkadłamy na później). 2/3 cebuli podsmażamy na odrobinie oleju,następnie dodajemy pieczarki, solimy do smaku. po odparowaniu wody całość podlewamy połową wina i próżymy do odparowania. nastepnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak. Całość próżymy jeszcze przez chwilę. Pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy ser.

  3. Pierogi nadziewamy farszem i gotujemy w osolonej wodzie.

  4. Sos: Pozostałe pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy razem z pozotsałą cebulą. Podlewamy resztą wina. Po wyparowaniu wina dodajemy śmietanę. Całość gotujemy przez pare minut. Doprawiamy do smaku.

  5. Pierogi serwujemy polane sosem i posypane parmezanem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń