Do góry

Dania główne Przepis na:

pierogi ze szpinakiem i fetą

pierogi ze szpinakiem i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 154

Dodano:

Odsłon: 9608

pracochłonne ale smaczne :)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO : Do 0,5 KG mąki wbijamy 2 żółtka , dodajemy łyżeczkę soli , dodajemy letnią wodę cały czas wyrabiając.

  2. FARSZ : 2 opakowania mrożonego szpinaku wrzucamy na patelnie , gdy szpinak się rozmrozi dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku oraz rozdrobniony ser feta, całość pyrkocze na wolnym ogniu aż do odparowania nadmiaru sosiku śmietanowego, przyprawiamy, ser feta jest słony więc farszu już nie dosalalam.

  3. przygotowane pierożki wrzucamy do lekko osolonego wrzątku. Wyjmujemy po ok 3 minutach lub jak kto woli po wypłynięciu :)

  4. ja pierożki podalam z jogurtem naturalnym z odrobinką czosnku i zioł.. Dodam że to moje pierwsze w życiu pierogi zaden mi się nie rozkleił podczas gotowania , jestem z tego bardzo dumna :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 22 września 2011 Tez takie robię ,są pyszne...Pozdrawiam :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 22 września 2011 Uwielbiam pierogi ze szpinakiem, gratuluję udanego debiutu. :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń