Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi ziemniaczane z jajkiem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 55
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 99
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 55
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 99
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Składniki
Ciasto: mąkę, olej i szczyptę soli zagnieć z letnią wodą na gładkie, elastyczne ciasto.
Farsz: ziemniaki i soczewicę zmiel. Jajko pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Razem z jajkiem dodaj do ziemniaków i soczewicy. Wymieszaj, przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Na każdym ułóż porcję farszu, dokładnie zlep. Pierogi gotuj 4 min w osolonej wodzie. Podawaj polane cebulką z boczkiem.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie