Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki makowe z rumem"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 46
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3303
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 46
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3303
Składniki
Masa: zagotuj 50 ml wody i rum, włóż mak. Dodaj cukier, rodzynki, białko, cynamon. Podgrzej, dodaj dżem i masło. Mieszaj na małym ogniu, aż masa będzie jednolita. Wsyp posiekane orzechy. Ostudź.
Ciasto: utrzyj masło z cukrem i miodem. Dodaj mąkę, proszek, sodę, jajka, ziarenka wyskrobane z wanilii. Wyrób, włóż do lodówki na godzinę.
Rozwałkuj na grubość pół centymetra. Szklanką wytnij kółka. Nakładaj masę, zlepiaj pierożki. Piecz ok. 25 minut w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie