Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierozki serowe z posypka orzechowa

Pierozki serowe z posypka orzechowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 284

Proste danie wegetarianskie.

Składniki

  • maka, 400 g
  • jajka, 3 szt
  • ser feta, 200 g
  • zielony koperek, 1/2 peczku
  • orzechy wloskie, 50 g
  • maslo, 50 g
  • sol, 5 g
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z maki i jajek wyrobic ciasto pierogowe.Ser feta wymieszac ze swiezym drobno posiekanym koperkiem.Ciasto podzielic na dwie czesci i rozwalkowac obie.Na rozwalkowane ciasto nakladac male kopulki masy serowej a nastepnie przykryc calosc drugim rozwalkowanym ciastem-Radelkiem wykrawac male pierozki.Wrzucac pierozki na wrzaca osolona wode i gotowac do miekkosci.Podawac z uprazonymi na masle drobno posiekanymi orzechami wloskimi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń