Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki z ciasta francuskiego"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 69
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajeczneg...
Odsłon: 1754
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 69
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajeczneg...
Odsłon: 1754
Składniki
Rybę ugotuj na parze i drobno posiekaj, podsmaż na niewielkiej ilości oliwy. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój, por posiekaj. Całość połącz z kozim twarożkiem i natką. Wymieszaj z przestudzoną rybą, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ciasto pokrój na 12 kwadratów około 12x12 cm. Na środek kwadratu połóż łyżkę farszu. Zlep pierogi. Dociśnij widelcem i odłóż na blachę wyłożoną papierem. Żółtko wymieszaj z łyżką wody i po- smaruj pierożki.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200° C około 15 minut na złoty kolor.Źródło: Na żywo