Do góry

Desery Przepis na:

Pierożki z jagodami

Pierożki z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1896 Ocena: 43447

Dodano:

Odsłon: 1908

:)

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • 100 g jagód
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 cukier wanilinowy
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jagody dobrze umyć ,osączyć z nadmiaru wody na sicie ,wymieszać z cukrem. Ciasto pokroić w kwadraty , na środek nałożyć jagody. Zgiąć po przekątnej ,dokładnie skleić. Ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem ,posmarować rozkłóconym jajkiem ,posypać cukrem wanilinowym. Piec 10-12 min w temperaturze 220 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kojot 12 sierpnia 2013 max a ty chłopie nie truj ,bo oblezie w fanfary jakieś hehehee
cóż pierożki czy ciasteczka zwą jak chcą ,żadne cudo jadłem wg. przepisu.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maxymil 09 sierpnia 2013 bardzo fajny przepis ,na naszym stole często gości z rozmaitymi owocami ,jest pysznie no i oczywiście szybciutko ,szczerze polecam i pozdrawiam autora. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń