Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierożki z kapustą"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2657
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 215
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2657
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Jeśli używamy ciasta mrożonego, rozmrozić. Kapustę poszatkować i lekko pogotować. Pieczarki oczyścić i drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę obrać, posiekać. Masło lekko rozgrzać, zeszklić cebulę, wrzucić pieczarki i odparować. Dodać odcedzoną kapustę, wymieszać, doprawić.
Ciasto pokroić na kwadraty, nakładać farsz i zlepiać. Każdy nakłuć kilka razy wykałaczką. Wierzch pierożków posmarować żółtkiem. Piec w 180oC, aż staną się rumiane.Źródło: Twoje Imperium