Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe pieczone pierożki na obiad.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13093
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 53
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 49
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13093
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 53
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 49
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże utrzeć z cukrem w dwóch łyżkach ciepłego mleka i odstawić na chwilę w ciepłe miejsce. Następnie, połączyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto, gotowe ciasto włożyć do zamrażalnika na 30 min.
Wykonanie farszu: Soczewicę namoczyć w wodzie przez 2 godziny i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i usmażyć na maśle na rumiano. Następnie połączyć z soczewicą. Wszystko razem zmielić i doprawić do smaku.
Wykonanie pierożków: Ciasto rozwałkować na stolnicy, wycinać szklanką kółka, nakładać farsz i zlepiać małe pierożki.
Następnie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 min w 170 stopniach.