Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki z ruskim nadzieniem"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 56
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 56
Składniki
pół kg mąki i trochę do podsypania, 10 dag miękkiego masła, pół szklanki keczupu, 2 dag drożdży, 2 jajka.
Farsz: pół kg ziemniaków, 30 dag twarogu, 4 łyżki keczupu, łyżeczka oregano, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz
Drożdże, keczup, jedno jajko i żółtko, pokrojone masło i szczyptę soli wyrabiaj, stopniowo wsypując mąkę (ciasto może pochłonąć więcej lub mniej mąki w zależności od konsystencji keczupu). Odstaw na 15 min.
Farsz: ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, przepuść przez praskę. Twaróg rozdrobnij widelcem, wymieszaj z ziemniakami. Dodaj keczup, oregano, posiekany czosnek, przypraw solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj, wykrój kółka. Ułóż farsz, zlep. Pierożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj pozostałym białkiem. Piecz 20-25 min w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie