Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierożki ze szpinakiem"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Z mąki, szczypty soli, jajek, 40 ml oleju i 2 łyżek wody zagnieć ciasto, odłóż na 30 minut do lodówki. Obraną cebulę oraz 2 ząbki czosnku posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj opłukany i grubo posiekany szpinak (możesz także użyć mrożonego), duś 3 min. Wrzuć ser ricotta. Dopraw nadzienie solą i pieprzem.
Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wycinaj kółka. Na każdym ułóż porcję farszu. Złóż na pół i zlep brzegi. Pierogi gotuj w osolonym wrzątku 5 minut od wypłynięcia.
Dymkę i pozostały czosnek oczyść, posiekaj, przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj pokrojone pomidorki i pierogi, wymieszaj. Posyp danie natką i parmezanem.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 510 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety