Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś duszona w kiszonych ogórkach

Pierś duszona w kiszonych ogórkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 9161

Dodano:

Odsłon: 630

Mięciutkie mięsko w pysznym sosie ogórkowym. Zdrowo i smacznie.

Składniki

  • pierś kurczaka 400-500 g
  • ogórki kiszone 4 większe
  • siemię lniane 4 łyżki
  • olej rzepakowy 2 łyżki
  • estragon 2 łyżki
  • Natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pozbawione błonek piersi nacieramy estragonem, zawijamy w folię i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
    Można to zrobić nawet dzień wcześniej.
    Potem mięso kroimy w 1 cm plastry i podsmażamy na oleju po 2 minuty z każdej strony.

  2. Starte ogórki na dużych oczkach dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem 10 minut.
    Pod koniec dodajemy zmielone siemię lniane.
    Podajemy z kolorowym ryżem i posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń