Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś indyka w krakersach

Pierś indyka w krakersach

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 6

Sprawdzony przepis na "Pierś indyka w krakersach"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś umyj, osusz i pokrój w paski. Posyp solą i pieprzem, a następnie wrzuć do miski i zalej kefirem. Zostaw na noc (im dłużej mięso będzie się moczyć, tym będzie delikatniejsze).

  2. Następnego dnia rozkrusz krakersy w moździerzu i obtocz w nich kawałki indyka.

  3. Przełóż je do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, po czym wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 30 minut.

  4. Gotowe danie serwuj z sałatką ze świeżego szpinaku podaną z pestkami granatu i oliwą z oliwek.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń