Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierś kurczaka

Przepis dnia 2012-06-09
Pierś kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2505

Dodano:

Odsłon: 20172

Zainspirowałam się przepisem oluni... Kurczak w ostrej panierce.Muszę przyznać pycha.

Składniki

  • Pierś kurczaka, 2 podwójne lub 1w zależności ile chcemy
  • mąka, 4 łyzki
  • Bułka tarta, 4 łyżki
  • Papryka słodka, 1 łyżeczka
  • papryka ostra, 1 łyżeczka
  • czosnek, 2-4 ząbki
  • sól,pieprz do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś pokroiłam na półtora centymetrowe plasterki posoliłam,popieprzyłam,popaprykowałam,wymieszałam z czosnkiem.Wymieszałam wszystkie składniki panierki z pozostałą papryką.Pierś panierowałam i smarzyłam w głębokim oleju.

  2. Można podawać jako obiad z młodymi ziemniakami i surówką jak również pokroić pierś na mniejsze części i usmażone podawać z sosami np.barbecue lub czosnkowym itp.jako przekąska.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

disgust 09 czerwca 2012 no właśnie! moją uwagę również przykuła surówka! wygląda pysznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irmutekirma 09 czerwca 2012 a możesz podać przepis na suróweczkę? wygląda równie apetycznie

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń