Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś kurczaka w sezamie z serem korycińskim

Pierś kurczaka w sezamie z serem korycińskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11046

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Pierś kurczaka w sezamie z serem korycińskim"

Składniki

  • 3 piersi z kurczaka
  • 6 plastrów korycińskiego sera z suszonymi pomidorami (lub innego
  • który się rozpuszcza)
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • szkl. bulionu warzywnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 szkl. sezamu
  • jajko
  • sól
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi rozcinam na połowę wzdłuż. W każdej robię kieszonkę. Oprószam solą. Bulion mieszam z sosem sojowym i sokiem z cytryny. Wkładam mięso do marynaty, na minimum 2 godz.

  2. Po tym czasie wyjmuję mięso z marynaty. Do każdej kieszonki wkładam po plastrze sera, spinam je wykałaczkami. Panieruję w rozkłóconym jajku oraz sezamie. Smażę mięso z obu stron na mocno rozgrzanym oleju, na złocisty kolor.

  3. 40 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 6 porcji

  4. Marta Sztabińska z Grajewa

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń