Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś kurczaka z pieczarkami

Pierś kurczaka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 11

Sprawdzony przepis na "Pierś kurczaka z pieczarkami"

Składniki

  • 3 filety z kurczaka
  • 3 łyżki mąki
  • 5 płaskich łyżek przyprawy do kurczaka po staropolsku
  • 30 dag pieczarek
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • tymianek
  • olej
  • musztarda delikatesowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1Piersi kurczaka umyj, obtocz w mące i oprósz przyprawą do kurczaka. Połóż na gorący olej i obsmaż. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.

  2. 2Na patelni rozgrzej olej. Włóż pieczarki pokrojone w półplasterki i smaż tak długo, aż odparuje nadmiar sosu. Włóż posiekaną cebulę oraz czosnek i podsmaż. Przypraw solą, papryką, pieprzem, tymiankiem.

  3. 3Piersi kurczaka posmaruj cienko musztardą. Na wierzchu rozłóż warstwę pieczarek oraz cebuli. Wierzch posyp startym żółtym serem. Wstaw naczynie do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 30 min w temp. 160°C.

  4. Porcje 6 65 min Cena 3,40 zł Kalorie 230 kcal

  5. Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń