Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierś kurczaka z szałwią"
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3871
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3871
Składniki
Piersi kurczaka dokładnie umyć i oczyścić z błony, przekroić na połówki. Mięso oprószyć solą i pieprzem, po czym na każdą połówkę piersi położyć listek szałwii, owinąć ją plasterkiem szynki i spiąć całość wykałaczką.
Na patelni rozgrzać olej.Smażyć piersi przez około pięć minut z każdej strony.
Rozmrozić szpinak, zmieszać go z jajkiem, odrobiną mleka i pokrojonym drobno czosnkiem (1-2 ząbki). Posolić. Gotowe mięso podawać na ciepło ze szpinakiem.
ok. 50 minut
Do piersi z szałwią możesz zamiast szpinaku zaserwować risotto z bobem, tymiankiem i parmezanem!Źródło: Twoje Imperium