Przekąski Przepis na:
Pierś kurza faszerowana

Składniki
- 2 filety z piersi kurczaka
- 4 plastry szynki
- 4 plastry sera
- curry
- sól
- szklanka białego wina (wytrawnego)
- 1/2 litra bulionu drobiowego
- olej do smażenia
- łyżka mąki
- 1/2 pojemnika śmietany
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Filety z piersi kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i na-stępnie naciąć jej w poprzek. Natrzeć solą i curry, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. W każde nacięcie włożyć po plastrze szynki oraz sera. Filety zawinąć, spiąć wykałaczkami, a po-tem obsmażyć je na gorącym oleju z obu stron - na rumiano. Przełożyć do płaskiego, szerokiego rondla, zalać winem i gorącym bulionem. Dusić na wolnym ogniu około 30 minut. Do sosu powstałego w rondlu dodać śmietanę zmieszaną z mąką. Sos zagotować, polać nim filety. Podawać z marchewką i brokułami.
Komentarze do przepisu (0)