Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś na "włoski styl"

Pierś na włoski styl

Autor:

Przepisów i artykułów: 345 Ocena: 3551

Dodano:

Odsłon: 3464

Pierś z kurczaka z bardzo włoskimi produktami smakuje naprawdę wyjątkowo! Polecam...

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • mozzarella 1/2 kulki
  • bazylia świeża 2-3 gałązki
  • szynka parmeńska 4 plastry
  • sól do smaku
  • masło do formy
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś umyć, dokładnie osuszyć i naciąć. "Kieszeń" posolić i wypełnić umytymi liśćmi bazylii oraz plastrami sera. Zawinąć w prosciutto.

  2. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i przełożyć piersi. Piec w nagrzanym do ok. 150 stopni piekarniku przez ok. 30 min. Podawać np. z jarzynami z wody :)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń