Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś nadziewana pastą oliwkową

Pierś nadziewana pastą oliwkową

Autor: ABITETOEAT

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 294

Dodano: 03.03.2013

Odsłon: 2847

Pogoda za oknem jaka jest każdy widzi. Za to w kuchni może być dużo bardziej słonecznie za sprawą prostego kurczaka nadziewanego pastą oliwkową i fetą. Przeglądałam ostatnio zdjęcia z moich urodzin spędzonych w Grecji. Wróciły wspomnienia palącego słońca na skórze, pikantnej oliwy na świeżym pieczywie, smak słonych oliwek i sera feta, zapach suszonych ziół. Rozmarzyłam się…

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie sera feta
  • 2 łyżki oregano suszonego
  • 1 słoik oliwek
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pastę przygotowałam z tego przepisu. Piersi nasmarowałam oliwą, czosnkiem i oregano. Rozcięłam je w ich najgrubszych częściach tworząc „sakiewkę” i wsadziłam do środka pastę z oliwek i ser feta. Pierś smażę na patelni aż do uzyskania złocistego koloru. Podaję z kilkoma oliwkami i opiekanymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ABITETOEAT 05 marca 2013 zapraszam po więcej na www.abitetoeat.pl

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BM87 05 marca 2013 Dzięki za pomysł na jutrzejszy obiad. :) Świetne.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń