Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś pieczona

Pierś pieczona

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4620

Dodano:

Odsłon: 2576

Mięsko, które szybko można przygotować, potem tylko czekać, aż się upiecze i gotowe !

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • papryka słodka mielona 1 1/2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • kucharek 2/3 łyżeczki
  • oliwa 1 łyżka
  • bulion drobiowy 1/2 szklanki
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy ze sobą wymieszać. Umyte i osuszone mięso natrzeć oliwą, następnie dokładnie obtoczyć w przyprawach. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Przykryć i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni. Po ok. 10 min. wlać bulion. Piec ok. 40 min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń